torsdag 4 januari 2018

Vem är Pappa betalar?

Jag kommer åtminstone till en början att hålla mig anonym. Hoppas ni kan respektera det. Vet inte riktigt varför men känner mig inte bekväm i att gå ut med mitt namn.
Jag är alltså en man i åldern 30+. Har fru och 2 barn. De är i åldern 5+. Familjen är viktigast för mig.

Kommer från en sjukskrivning. Har snart jobbat heltid i 1 år (Eller jobbar 85% i skolans värld så kan njuta av alla lovdagar den svenska skolan bjuder på).
Gick in i väggen för mer än 2 år sedan och lidit av depression. Detta skedde på en annan arbetsplats, det blev viktigt för mig att lämna den arbetsplatsen. En plats jag då jobbat på i nästan hela mitt arbetsföra liv.
Under min sjukskrivning/rehabiliteringstid hittade jag börsen, aktier och alla dessa fantastiska ekonomibloggar. Måste också säga att podden Prata pengar hjälpt mig att få intresset att växa. RIP.
Sparande har tidigare inte varit en speciellt stor drivkraft i mitt liv. Men nu är det annorlunda.

Har länge följt många bloggar och känner nu att jag vill testa skrivandet själv.
Pappa betalar? älskar sin familj. Är värsta fotbollsnörden. Tittar alldeles för ofta in på Avanza via mobilen. Gillar att träna men har svårt att prioritera träningen. Läser många andra bloggar. Vill lära sig mer och tar gärna hjälp av er. Har som mål att skriva på bloggen 1-2 ggr i veckan. Har aldrig tidigare varit intresserad av skrivande, så är själv förvånad hur beslutet att starta en blogg växt fram. Det senaste halvåret har jag känt att jag vill blogga men har inte vågat. Efter peppande ord av Mamma betalar? så kom till slut dagen när jag tog steget. Just nu kan jag inte tänka på annat än blogginlägg.


Kan säkert kännas ostrukturerat till en början men jag hoppas bloggen ska växa fram till något gott och bli mer strukturerat med tiden.

8 kommentarer:

 1. Tjena.
  Go story. Jag gillar dina tankar kring spar och börsen och ser fram emot att läsa mer från dig utöver kommentarsfältet på min blogg.

  Jättekul att du är där du är och att du nu bestämt dig för att blogga.

  Mvh peteusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Kul att höra från en bloggräv som du.
   /Pappa betalar?

   Radera
 2. Kommer följa din blogg! Mina förutsättningar är väldigt lika dina så ska bli kul att höra hur du resonerar.

  SvaraRadera
 3. Tja pappa Betalar?

  kul att du bestämt dig för att blogga och berätta om din resa, det är väldigt givande faktiskt. lycka till!

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Frihetsmaskinen!
   Kul att du hittat hit.
   /Pappa betalar?

   Radera
 4. Vad har du för utbildning när du arbetar 85% i skolan? Arbetar du 100% den tiden du befinner dig i skolan, men har en sk lovtjänst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyfiken!
   Vill inte gå in på detaljer men kan säga att jag jobbar 100% (8 timmars dagar) de dagar eleverna är i skolan och är ledig nästan alla elevfria dagar. Så kallad uppehållstjänst.
   /Pappa betalar

   Radera