tisdag 6 mars 2018

Bilen, oväntade kostnader.

Mars börjar också med en oväntad bilkostnad. I Februari bjöds det på en parkeringsbot á 700kr. Denna månad, en punktering. Som tur var kunde jag ta mig till verkstad självmant och det blev iaf bara en lagning á 300kr. Det klara Pappsen så klart av att betala. Men är väl mest nöjd med att det gick att laga. Nya vinterdäck är budgeterat minst 2,5 år bort. Och sommardäcken är inte körbara till sommaren så det blir en trist kostnad när snön försvinner. Som tur är räknar jag med att Bilkontot ska täcka kostnaden.
Det är helt klart dyrt att ha bilen men jag är inte beredd att ta bort den kostnaden. För oss skulle det ställa till med för mycket besvär för att känns värt det.

Har du bil?
Om du har bil, kan du tänka dig att vara utan den?9 kommentarer:

 1. Yes, har bil! Just nu Vill jag ha den men har övervägt helatiden att vara utan. Kanske kan bli så när jag ska sluta jobba :).

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför tänker du ev. inte ha bil när du slutat jobba? Vore det inte fantastiskt skönt med bil då också?

   Radera
  2. Jo vore skönt med il då också men om det är så att vi ev tar något år utomlands osv så känns det inte ekonomiskt att ha en bil stående med de kostnaderna.

   Radera
  3. Aha. Då förstår jag. Då känns det absolut inte värt 😁

   Radera
 2. Har även jag bil. Det kostar en del men i dagsläget är jag beroende av den tack vare jobbet. Sen underlättar det mycket när man har småbarn hemma :-) Troligtvis kommer ja ha bil hela mitt liv. Det är en sån frihet som jag tycker är värt att betala för. Den dyraste bil jag köpt är min senaste. Den kostade 40 000 kr i inköp. Några dyrare bilar kommer det dock inte bli. Viktigaste är att de går billigt och tar mig från punkt A till B.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Med barn är det riktigt skönt med bil. Värdesätter också friheten bilen ger.

   Radera
 3. Jag har alltid haft bil sedan jag tog körkort för över 30 år sedan, dock har jag alltid haft mindre bilar då partnern haft stor bil.
  Alla bilar är köpta begagnade utom min första bil, men det var tack vare en gåva från en släkting.

  Bilen behövs verkligen för mig idag, då jag har 9 mil tur och retur till jobbet, och här på landet finns inga kommunikationer som fungerar för mig.
  Dessutom gillar jag att köra bil helt enkelt.

  TryggPension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ps: men oväntade kostnader är inte kul och kan vara rätt dryga ibland!

   Radera
  2. Oj med dessa avstånd går det inte att avstå bil.
   Jag gillar också att köra bil. Är sugen på en bilsemester i framtiden :)

   Radera