onsdag 18 april 2018

Spartips á la Twitter. Del 1


Halloj!

Twitter är verkligen en härlig plats för alla er sparare där ute.
Braiga hashtags: #pratapengar #finanstwitter #sparadkrona. 
Finns säker fler men dessa gillar jag.

Jag frågade om spartips och fick en massa intressanta svar.

Här är alla andra inlägg i serien.

Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10

Följer ni mig inte på Twitter så klicka här och följ!

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

Jag har försökt att sammanfatta alla tips och skriv ner några egna tankar kring dem. Jag har länkat alla Twitterprofiler som tipsat också.

Varje Twitterprofil är länkade till deras profilsida, hoppas verkligen inte jag glömt någon. Passa på att följa dem också ifall du gillar deras tips. Jag har sållat lite bland alla tips och kanske vänt på några ord hit och dit, tanken är iaf att tipset från de olika profilerna ska komma fram.


 • Börja med att se vad du spenderar pengar på, 6 mån tillbaka. Sätt upp en realistisk budget. För kassabok. Justera. Fortsätt följa upp. Har du inte koll på kassaflödet är andra spartips rätt onödiga. SnackarGoja, Aktiesnoken,

Jättebra tips. Kanske det viktigaste så vi börjar med det. Titta via din kortutgivares hemsida på kontoutdraget. Vad lägger du alla dina pengar på? Är det något som sticker ut? Är det något som känns orimligt? Finns det poster på kontoutdraget som inte ger mervärde i ditt liv?  Börja där.
Kan jag dra ner på något utan att förlora livskvalitet? Lägg de pengarna på sparandet istället. Följ upp och fortsätt justera onödiga poster.
Som SnackarGoja skriver så är andra spartips onödiga om du inte har koll på kassaflödet. Sedan är det bara att göra samma sak igen, och igen, och igen. Trägen vinner.
Tack Gojan och Aktiesnoken som skrev ett liknande tips!

Annons Kortio

För mig är detta inte nödvändigt. Jag jobbar i skola och äter pedagogisk lunch varje dag. Sparad krona.
Mamma betalar? däremot har alltid matlåda med sig till jobbet så på det sättet följer vi redan rådet. Här finns det helt klart väldigt många kronor att hämta.
Detta är egentligen ett ganska enkelt sätt att spara pengar på, för du äter väl oftast middag hemma? Då är det bara att laga lite extra middag. Går också göra riktigt ordentliga storkok och frysa in.
Ett självklart råd idag men ändå så viktigt och lätt att göra något åt.

Annons Matsmart

Önskar verkligen att jag kunde det. Många kronor att spara. Speciellt när vi är fyra personer i hushållet. Jag är dock inte där än i sparsamheten. Känns inte som att jag skulle lyckas och därför känns det jobbigt.
Får se om jag någonsin kommer dit, att det känns okej att försöka själv. Att det är ett bra spartips är det dock ingen tvekan om! Jag får styra ett av barnen till att bli frisör kanske?
Ett kanske lite extremare spartips men alla spartips är välkomna.
Detta var del 1 i miniserien "Spartips á la Twitter". Hoppas ni blivit inspirerad till att spara in pengar på något. Det har iaf jag blivit.

Vill du fylla på Twittertråden så klicka här och skriv in ditt tips!

2 kommentarer:

 1. Bra och enkla tips som sparar pengar i längden. Är själv dålig på att ta med matlådor till jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sätt en post-it på dörren.
   "Kom ihåg matlåda" 😀

   Radera