Om mig

Pappa betalar? är en helt vanlig Svensson strax över 30 år. Boende i Västerås.
Inte den klassiska ekonomibloggaren som eftersträvar hög sparkvot och vill bli ekonomiskt oberoende. Jag vill ha en sund ekonomi trots att familjen inte är höginkomsttagare. Förhoppningen är att skrivandet, tänkandet och hjälpen/inputen från er läsare kan få oss att höja sparandet och fokusera på viktigare saker än konsumtion.

Har sedan sommaren 2016 fattat intresse för aktier och fonder. Något som verkligen inte funnits där förut. Alltid funnits en överföring på några hundringar till någon fond banken valt. Thats it.
Intresset började när jag var hemma under en längre sjukskrivning. Gick in i väggen efter en ohållbar arbetsmiljö på min arbetsplats. Rehabiliterades under ca 1 1/2 år men insåg under tiden att det inte gick att vara kvar på arbetsplatsen. Idag jobbar jag på en skola. Tjänar inga stora pengar på min deltidstjänst (85%) men nu trivs jag bra med mitt jobb.
Under perioden hemma hittade jag in på en hel del bloggar. Ni ser dem till höger här på bloggen. Tack vare alla dem har jag själv fått intresse av att skriva mina tankar.

Har fru och 2 barn. Viktigt att kunna umgås mer med dem och på det sättet så är kanske pengar inte så dumt :)

Jag startar denna blogg för att själv få en bättre koll på sparandet. Jag vill fundera över vardagsekonomi, vad vi gör med våra pengar? Måste vi konsumera så mycket? Vad gör oss lyckliga?

/Pappa betalar?


Senast uppdaterad 2018-01-02

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar