Ny på bloggen, kika här!


Välkommen till min enkla blogg!

Jättekul att du hittat hit. Jag är en helt vanlig pappa.
Hade en en tung period i arbetslivet under 2015-2017, där jag var sjukskriven i omgångar. Under min sjukskrivning började jag intressera mig för börsen. Har innan dess bara slentrianmässigt slängt över några hundralappar i några fonder, fonder banken hjälp mig att välja.

Jag blev väldigt inspirerad av andra ekonomibloggar. T.ex Aktiepappa, Kronan till Miljonen och Frihetsmaskinen. De var fler bloggar jag följde och även nu följer men dessa var de jag gillade mest och fortfarande gillar mest.

Min sjukskrivning gav mig och familjen mindre pengar att röra oss med, såklart. Men det gav också en insikt, att vi klarar oss med mindre pengar. Det gjorde att jag till slut beslöt mig för att söka nytt jobb. Nya jobbet gav mig möjlighet att jobba mindre, alltså få mer tid för familjen. Dock fanns det en baksida, lägre lön. Fördelen med att ha levt på sjukpenning under en period, gjorde att vi ändå fick mer pengar än vid sjukskrivningen och vant oss vid lägre utgifter. Så det blev ett självklart val att ta jobbet. Idag ångrar jag mig inte.

Bloggen startad 2018, jag kände att jag vill lära mig mer och ta hjälp av andra. Målet för bloggen är först och främst att för min egen skull, lära mig, ta hjälp av andra och tänka högt. Skulle det ge andra inspiration, då är det en riktigt härlig bonus.

Är du ny på bloggen så rekommenderar jag dig att läsa:
  1. Om mig

  2. Vem är Pappa Betalar?

  3. Spartips á la Twitter (en serie i 10 inlägg)

  4. Projekt "GratisPengen"

  5. Rimlig sparkvot?


Det finns en massa annat att titta tillbaka på trots att jag inte varit aktiv så länge.
Funderar du över något så skicka ett mail eller kommentera ett inlägg med vilken fråga du vill.
Jag tänker att vi kan utvecklas tillsammans och lära oss en massa nytt eller bara testa idéer.

Är det något du som ny på bloggen funderar över så går det bra att kommentera det här under inlägget!
Hoppas du får trevligt på bloggen!

Jag finns på Twitter också, @Pappabetalar18. Följ mig gärna där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar