måndag 12 mars 2018

Att må bra!

Jag vill bara säga att jag mår så himla bra just nu. Det var rätt länge sedan jag kände så. Men det är så skönt att kunna säga det idag.
Jag skrev lite om hur jag har mått tidigare i ett av mina första inlägg för lite mer än två månader sedan, läs här.
Lite om det under fliken "om mig" också.

Det var riktigt tufft att var hemma och må så kasst, av flera olika anledningar. Pengar var en, men det värsta var helt klart att inte har orken att göra saker. Att inte känna sig som en bra man till min fru och inte ha orken att hjälpa till i hemmet. Men värst av allt var helt klart att inte orka vara med barnen. Att inte orka leka eller hjälpa med läxor för att kroppen var slut eller huvudet inte hängde med.

Men det var då. Nu finns en helt annan glädje i mitt liv och det speglar av sig på hela familjen tror jag.

Men det viktigaste av allt är att jag insett att jobbet faktiskt bara är ett jobb. Det är inte mitt liv. Jag gör det för att få pengar som ska komma familjen till nytta på något sätt. Det har varit nyckeln för mig. Jag var nog gift med mitt jobb tidigare. Det är självklart viktigt att vara professionell på jobbet och gilla det man gör. Men det behöver inte betyda att jobbet är viktigast. Åhh, det är så skönt att kunna tänka så nu.

Att jag också gått ner i arbetstid är bland det bästa jag gjort och passar så ofantligt bra i mitt och familjens liv just nu. Jag är ledig alla lov. Det löser så många livspussel att det är värt varenda krona vi förlorar i inkomst.

Jag har också lärt mig att prioritera mig själv. Det kan låta själviskt men är så viktigt. Min fru har stötta mig hela perioden och jag har fått möjligheten att hitta tillbaka till mig själv genom att testa nya saker och möta nya människor i olika miljöer, helt i min egen takt.
Mamma betalar? är bäst!
Nu när jag känner att livet är bra igen går det bra att titta tillbaka på den jobbiga tiden och lära sig av den. Jobbet får aldrig vara det viktigaste i ditt liv! Det är dock viktigt att trivas på jobbet men det är två skilda saker. Kom ihåg det!

Familjen först!
Kram på er där ute!

8 kommentarer:

 1. Skönt och kul att höra att du mår bra. Fortsätt må bra och lycka till! Att blir så mycket lättare när man har energi och känner att man mår bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja det är fantastiskt att kunna känna att livet är gott.
   Det gäller att påminna sig om det när allt känns bra.
   Tack för din kommentar!

   Radera
 2. Hej Pappa betalar?

  Det glädjer mig att du mår bra just nu :-) Hoppas att lyckan består framöver.

  Ha en fin dag.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Tack Slimis!
  Det hoppas jag med.
  Tack för kommentaren!

  SvaraRadera
 4. Tack för att du delar med dig och jag gläds åt din glädje i tillvaron! :)

  Mvh,

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra du mår bättre. Fortsätt ta hand om dig!

  SvaraRadera